Kako izboljšati učinkovitost, zmanjšati pritožbe glede zdravja in bolniško odsotnost delavcev?

Od začetka leta 2017 je KRAIBURG Matting Solutions članica koncepta AGR Industriearbeitsplatz s serijo izdelkov ERGOLASTEC. Ta potrjeni koncept delovanja v zdravstvenem vrhu opredeljuje ergonomsko optimalno delovno mesto s kombinacijo več delov: delovnih miz, pisarniškega stola, delovnih postaj, osvetlitve in orodij.


Okoli 5,3 milijona ljudi v Nemčiji dela na delovnem mestu v industriji. Takšno področje delovanja predstavlja poseben izziv na področju ergonomije. Vsak sestavni del, kot je delovna miza, osvetljava ali delovna postaja, mora izpolnjevati vse ergonomske zahteve. Pomembna kombinacija posameznih komponent se lahko uporabi za razvoj koncepta delovnega mesta, ki končno izboljša učinkovitost, zmanjšuje pritožbe glede zdravja in zmanjša bolniško odsotnost delavcev! Vsaka naložba, ki se planira v naprej, se hitro izplača.

Z drugimi besedami: Ergonomija prispeva k ekonomski učinkovitosti. To ni samo fraza, ampak dokazano dejstvo. Konec koncev, oseba dela v povprečju 10.000 dni ali približno 80.000 ur v poklicnem življenju. Če ergonomske predpostavke niso pravilne, imajo resne posledice za zdravje: slaba drža in nepotreben stres večinoma vodita v bolečino v hrbtu in v sklepih. To pa seveda vpliva na bolniški dopust in produktivnost delavcev. Ergonomsko zasnovano delovno mesto je tako precej pametna naložba: preprečuje  z delom povezanimi boleznimi, zmanjšuje odsotnost od delovnega mesta in povečuje učinkovitost in motivacijo zaposlenih.

Poglejte si pohodne gume KRAIBURG ERGOLASTEC NA:
http://www.skiro.si/prodajni-program/pohodne-gume

Preberite si še predstavitev izdelkov in rešitve pohodnih gum KRAIBURG ERGOLASTEC na spodnji povezavi:

http://www.skiro.si/pohodne-gume-kraiburg-ergolastec

 

Galerija slik
Objavljeno: 27.12.2017